"Hvor kan jeg få tak i matte lakker?"

  • 03.11.2015 - 17:57

Ett spørsmål jeg har fått høre svært mange ganger både her på bloggen og i virkeligheten fra både venner og familie er; "Hvor kan jeg få tak i matte lakker?". Svaret på det er egentlig veldig enkelt: overalt. For du trenger virkelig ikke å kjøpe lakker som er matt når du påfører de. Hvorfor? Jo, Nr 1: De er  ofte mye vanskeligere å påføre enn vanlige lakker. Nr 2: De kan ofte være hakket dyrere enn vanlige lakker. Nr 3: De kan ha lettere for å flasse av, enn vanlige lakker. Nr 4: Hvorfor kjøpe ett par matte lakker, når du kan få absolutt alle lakkene dine matt?
Svaret på hvordan du får en lakk matt er nemlig en matt topplakk. Top coat. Ja, for du bør nemlig alltid bruke både base coat og top coat uansett, dersom du vil at manikyren din skal vare i mer enn én dag. Og da kan du like gjerne investere i en matt top coat, dersom du foretrekker matte lakker.

Det finnes mange matte top coats ute på markedet. Og ikke alle er like gode, og prisene varierer. Jeg har sett prisene variere mellom 29kr og 200 kr. Men noen matte topplakker jeg selv har erfaring med, og synes er gode er den matte topplakken til H&M (fåes på H&M, selvfølgelig), Essie Matte About You (Vita, Cubus, H&M, men lettest å finne på nett), O.P.I Matte Top Coat (Kicks, Fredrik&Louisa), og Ciaté Mattnificent Top Coat (Kicks, Fredrik&Louisa). For øyeblikket bruker jeg selv Ciaté sin. 

Min erfaring er også at lakker som er laget for å være matt, er at de har lettere for å flasse av, enn andre lakker - inkludert de lakkene jeg selv putter matt topplakk på. Jeg tror det kommer av at de allerede matte lakkene ikke skal ha noen top coat på seg, og da er det ingen ting som "forsegler" lakken og får den til å vare lengre.

For å bevise hvordan du drastisk kan endre en lakk med bare litt top coat, så har jeg funnet frem en del lakker i farger jeg ofte har sett at er populære på Pinterest, bare at mine lakker originalt var glossye. Så her har dere før og etter-bilder!


Essie - Sexy Devide.
Dette er altså Essie - Sexy Devide, en mørk lilla, metallisk lakk med bittelitt shimmer i. Når jeg legger ett lag med Ciaté Mattnificent top coat får den en slags matt, metallisk look. Det ser nesten ut som en helt annen lakk enn på det første bildet!


Essie - After Sex
Dette er også en lett shimrete lakk, så den gir mye av den samme looken som den forrige lakken, bare i rød. Jeg synes også den matte versjonen ser en god del lysere ut enn den glossye, til tross for at det er samme lakk. 


Essie - Licorice
Matte, svarte lakker er det jeg har blitt spurt om flest ganger. "Hvor kan jeg finne en matt, fin, svart lakk?" - Jo, mest sannsynlig hvor som helst, du trenger bare en matt topplakk. Matte, svarte negler er i mine øyne veldig elegant.


Essie - Aruba Blue
Dette er også en av de fargene jeg har blitt spurt flest ganger etter, senest for et par uker siden av en venninne som hadde sett noe på Pinterest. "Sandra, hvor kan jeg finne enn sånn lakk?! Jeg har lett overalt!" og jeg bare "Det der ser jo ut som Essie sin 'Aruba Blue' med matt topplakk?", og etter sammenligning av bildet hennes, og bildet mitt, så ser det ut som jeg hadde rett.
Dette er forøvrig en av mine favorittlakker å bruke matt topplakk på, det er så fint!


O.P.I - Green on the Runway
Denne lakken er også utrolig lekker med matt topplakk! Den er litt duochromet, som betyr at den skifter farge avhengig av hvordan lyset treffer, og den effekten blir faktisk igjen, selv når den er blitt matt.


Deborah Lippmann - Private Dancer
I likhet med lakken over, så er denne lakken også duochromet og skifter farge etter hvordan lyset treffer, og effekten blir igjen også på denne lakken. Jeg har faktisk funnet lakker i butikk som er prikk lik denne, bare at de tørker matt, men de har jeg altså ikke orket å kjøpe fordi jeg allerede eide denne. 

Alle lakkene i dette innlegget, bortsett fra den svarte, er shimmerlakker/metalliske lakker, og etter min mening er det disse lakkene som gir det kuleste resultatet når de får matt top coat på seg. Men du kan selvfølgelig gjøre så og si alle mulige slags lakker matte. De eneste jeg lakkene jeg kommer på i farten som dette ikke funker på, er teksturlakker, slik som f.eks. Sugar Crush-lakkene fra IsaDora og Liquid Sand-lakkene fra O.P.I. 
Det er også utrolig kult om man har matt top coat på flakie-lakker! Det kan dere se f.eks. HER.

Det er forresten en del folk som har spurt meg hvordan jeg får til å gjøre negledesignene mine matte, uten at jeg smudger alt utover. Og det er faktisk ganske enkelt. Jeg har funnet ut at matt topplakk smudger design MYE lettere enn vanlig top coat, så før jeg legger ett lag med matt top coat, så legger jeg ett lag med helt vanlig, hurtigtørkende, glossy top coat. Da smudger ikke designet når den matte top coaten kommer på :-)

Jeg har brukt veldig lang tid på å swatche alle disse lakkene, redigere bildene, og å skrive innlegget - så jeg håper virkelig det er til hjelp for noen, og kan overbevise noen om at det virkelig ikke er nødvendig å gå til innkjøp av matte lakker, kun en matt top coat.

x Var innlegget til hjelp?
x Hva synes du om matte lakker?

- Sandra


 #negler #neglelakk #swatches #tipsogtriks #DIY #matt #mattetopcoat #mattenails

Tips: Oppbevaring av stripetape

  • 29.06.2014 - 14:08

Jeg har vært ganske dårlig på å dele tips og triks med dere på det året jeg har blogget, men nå får dere endelig et tips!

Det er kanskje ikke det mest originale tipset, og mange av dere vet kanskje om det allerede, men jeg tenkte likevel jeg kunne dele det! 
Det er jo egentlig ganske upraktisk å oppbevare stripetapen i f.eks. en skuff, og på en slik måte at du må holde den i hånden hver gang du skal bruke den. Siden tapen er så tynn, er det lett at den sklir av den ringen den sitter fast i, og da kan du jo risikere at hele greia blir ødelagt.

Slik oppbevarer altså jeg min stripetape:

Så genialt, så praktisk og så lettvint! Tapen blir så mye enklere å bruke, for du slipper å lete etter enden hver eneste gang du skal bruke den. Jeg vet ikke med dere, men jeg synes det er skikkelig irriterende å lete etter enden på tapen :p  Det er også plass til mange flere taperuller enn hva jeg har her.
Det eneste minuset er at du ikke kan kutte tapen med den metalldingsen fremme, det må du gjøre med en saks eller lignende. Men det gjør egentlig ikke noe, synes jeg. 

Håper dere likte tipset!

- Sandra


#tips #DIY #negler #nailart

 

Hvordan lage dine egne dotting tools

  • 25.07.2013 - 17:49

For en god stund siden, så fikk jeg spørsmål om jeg kunne vise hvordan man kunne lage sine egne dotting tools, og nå tenkte jeg å ta det.

Først tenkte jeg bare å si hvor jeg har kjøpt min dotting tool. Den har jeg kjøpt på Staples her i Tromsø, og den kostet rundt 30kr. Fant den i hobby avdelinga der :-)
Du får også kjøpt mange billige dotting tools i alle mulige størrelser på eBay. Jeg har ikke satt meg inn i eBay enda, så jeg har ikke kjøpt noen der, men har hørt veldig mye bra om dem.

 
Dotting tools fra eBay.

Har heller ikke du satt deg inn i eBay, eller vet om noen butikk hvor du kan få kjøpt dotting tool, så er det flere ting de fleste har hjemme, som du kan bruke.

Første eksempel på hva du kan bruke er kanskje ikke spesielt original, men det funker veldig bra:


Tannpirkere! De er lette å håndtere, tillegg til at de er ganske billige.

Neste ting du kan bruke er:

Hårnåler! Det må være slike hårnåler med de "klumpene" på tuppen, for det er disse du bruker til å dotte med! 


Du kan også bruke knappenåler. For å få best mulig kontroll over knappenåla, kan du sette de fast i baksiden av en blyant (de som har viskelær) også bruker du den kula på enden som selve dotting toolen :)

Du kan også bruke en ødelagt penn:


Da bruker du bare tuppen av penna. Prikkene vil bli ganske små, men det funker!

Helt til slutt, så kan du bruke:


En øredobb! Jeg vil selvfølgelig ikke anbefale å bruke et par dyre øredobber til dette, da øredobbene vil bli ødelagt. Jeg har det med å av og til miste én øredobb, også sitter jeg der med en ensom øredobb, haha. De jeg har brukt når jeg skal lage store prikker, er billige øredobber fra Glitter. For å få best mulig kontroll over prikkene dine, setter du bare fast øredobben i et viskelær, på enden av en blyant. 

Det var de tipsene jeg hadde for å lage dine egne dotting tools! Hva synes du om tipsene? :-)

- Sandra


#tipsogtriks

NailPolishAddicted

VelkommenSandra, 22 år. Negledesign er min store lidenskap! Det er også dette jeg blogger om. Jeg legger for det meste ut negledesign, men innimellom vil jeg poste litt tips og triks, swatches + tutorials/how to's på hvordan jeg gjør ting!

Det er IKKE lov å kopiere/bruke mine bilder uten min tillatelse!Kontakt:

nailpolishaddicted.blogg@hotmail.com

Blogg.no reklameSøk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits